Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa292g1766kcal25.1g55.5g159.1g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g365g2099kcal23.4g127.7g166.1g33.9g
Voi 730g5295kcal8.7g2.9g593.4g0g
Kananmuna kuoreton 1004g1432kcal125.5g3g102.9g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g73g438kcal15.3g4.8g39.4g0g
Hermesetas -neste37g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g22059kcal396g387.8g2121.8g67.8g
Valittu annoskoko2500g11030kcal198g193.9g1060.9g33.9g
Annoskoko puolitettuna1250g5515kcal99g97g530.5g17g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787