Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 816g196kcal14.8g17.9g2.4g18.8g
Purjosipuli 173g40kcal3.1g4.2g0.3g3.6g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g10g84kcal0g0g9.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1275g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 22g68kcal2.1g3g5.3g0.4g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g204g347kcal15.7g10.6g26.5g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1470kcal71.4g71.4g87.6g57g
Valittu annoskoko2500g735kcal35.7g35.7g43.8g28.5g
Annoskoko puolitettuna1250g368kcal17.9g17.9g21.9g14.3g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939