Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 427g1467kcal43.6g299.2g5.1g15g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)526g168kcal15.8g24.7g0g0g
Sokeri 335g1361kcal0g335g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g42kcal0g10.4g0g0g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g5g0g0.1g
Kultarypsi197g1085kcal2g2g118.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 789g281kcal1.3g56.1g0.7g15.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.9g14kcal0.1g3.1g0.1g0g
Sokeri 40g160kcal0g39.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 158g225kcal19.7g0.5g16.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9653kcal166.4g1550.8g281g61.8g
Valittu annoskoko2500g4827kcal83.2g775.4g140.5g30.9g
Annoskoko puolitettuna1250g2413kcal41.6g387.7g70.3g15.5g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=305468