Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1558g329kcal18.7g53g3.1g32.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha328g545kcal62.3g0g32.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g164g46kcal1g9.8g0.3g4.1g
Sipuli 49g15kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Vesi328g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 41g124kcal0g30.4g0g0g
Oivariini, 60 (100g)12g68kcal0.1g0.1g7.4g0g
Suola, annos 3g6.6g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)12g10kcal1.2g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2271kcal167.8g194.2g87.4g75.2g
Valittu annoskoko2500g1136kcal83.9g97.1g43.7g37.6g
Annoskoko puolitettuna1250g568kcal42g48.6g21.9g18.8g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055