Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl1173g3988kcal23.5g35.2g410.6g0g
Sokeri 125g506kcal0g124.5g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja587g938kcal42.8g93.8g41.1g0g
Lakka587g246kcal8.2g45.7g2.9g21.7g
Liivate 29g102kcal25.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11562kcal199.2g598.4g909.2g43.4g
Valittu annoskoko2500g5781kcal99.6g299.2g454.6g21.7g
Annoskoko puolitettuna1250g2891kcal49.8g149.6g227.3g10.9g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843