Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 969g372kcal9.7g66.9g1.9g24.2g
Vesi692g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g15g49kcal0.7g2.8g3.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g138g37kcal1.8g6.6g0.3g2.4g
Rypsiöljy rainbow6.9g62kcal0g0g6.9g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g249g748kcal52.3g2.5g52.3g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g277g161kcal11.1g13.3g6.9g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g69g235kcal13.8g0g20.1g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g83g166kcal7.1g2.5g14.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3659kcal193g189.2g212.8g53.2g
Valittu annoskoko2500g1830kcal96.5g94.6g106.4g26.6g
Annoskoko puolitettuna1250g915kcal48.3g47.3g53.2g13.3g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589