Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g346g588kcal69.2g0g24.2g0g
Sipuli (kuorittu)104g28kcal1.3g5g0.2g1.8g
Valkosipuli 19g21kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g13g117kcal0g0g13g0g
Vesi1298g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 130g37kcal1.3g6g0.4g2.3g
Palsternakka 113g72kcal0.6g13.3g0.4g5.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.2g
Peruna, vanha, kuorittu 242g184kcal4.6g37.5g0.5g2.4g
Purjosipuli87g16kcal1.6g2.1g0.2g1.8g
Maustepippuri, annos 1g13g0.4kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g6.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2200kcal161.8g149.4g78.8g34g
Valittu annoskoko2500g1100kcal80.9g74.7g39.4g17g
Annoskoko puolitettuna1250g550kcal40.5g37.4g19.7g8.5g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066