Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai339g1185kcal40.6g240.4g7.1g10.2g
Oivariini, 60 (100g)249g1370kcal2.5g2.5g149.4g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%339g982kcal115.1g0g57.6g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g398g279kcal43.8g10g6g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g259g409kcal86.8g0.1g4.7g1.8g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Kanamuna, paistettu (pirkka)219g482kcal28.7g1.1g40.8g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g398g478kcal13.1g19.1g39.8g0g
Persilja 100g27kcal1.4g1.1g0.2g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10479kcal666.6g558.2g611.6g43.4g
Valittu annoskoko2500g5239kcal333.3g279.1g305.8g21.7g
Annoskoko puolitettuna1250g2620kcal166.7g139.6g152.9g10.9g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314891