Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)676g223kcal22.3g33.1g0g0g
Tuore hiiva68g46kcal10.4g0.2g0.4g8.7g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g676g2365kcal94.6g378.4g50.7g67.6g
Juokseva hunaja 250g68g216kcal0.7g52.7g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g946g3311kcal113.5g671.6g19.9g28.4g
Voi 68g490kcal0.8g0.3g54.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g13302kcal484.6g2272.6g251.8g209.4g
Valittu annoskoko2500g6651kcal242.3g1136.3g125.9g104.7g
Annoskoko puolitettuna1250g3326kcal121.2g568.2g63g52.4g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440