Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva35g24kcal5.3g0.1g0.2g4.5g
Koff, kolmonen521g208kcal0g11.5g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g521g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g521g1844kcal36.5g395.8g10.4g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g521g1823kcal62.5g369.8g10.9g15.6g
Kananmuna kuoreton 382g545kcal47.7g1.1g39.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8887kcal304g1556.6g121.2g40.2g
Valittu annoskoko2500g4443kcal152g778.3g60.6g20.1g
Annoskoko puolitettuna1250g2222kcal76g389.2g30.3g10.1g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441