Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 64g455kcal0.5g0.3g51.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen769g254kcal25.4g37.7g0g0g
Hiiva 64g48kcal8.4g0.7g0.3g4.4g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki256g144kcal21.8g12.8g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1333g4575kcal135.9g933.3g16g46.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10951kcal384g1969.6g136.2g102.2g
Valittu annoskoko2500g5475kcal192g984.8g68.1g51.1g
Annoskoko puolitettuna1250g2738kcal96g492.4g34.1g25.6g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567