Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 81g573kcal0.6g0.3g64.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen807g266kcal26.6g39.5g0g0g
Hiiva 81g60kcal10.6g0.9g0.3g5.6g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)484g1597kcal130.6g0g116.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1048g3597kcal106.8g733.9g12.6g36.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12186kcal550.4g1549.2g387g84.6g
Valittu annoskoko2500g6093kcal275.2g774.6g193.5g42.3g
Annoskoko puolitettuna1250g3047kcal137.6g387.3g96.8g21.2g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570