Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g327g1538kcal20.6g222.5g62.2g7.2g
Voi 109g791kcal1.3g0.4g88.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl436g1483kcal8.7g13.1g152.7g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g436g262kcal17.5g21.8g10.9g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g218g190kcal2.4g92.9g13.3g0g
Sokeri 273g1107kcal0g272.4g0g0g
Liivatelehti, gelatiini44g152kcal37.3g0g0g0g
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g220g192kcal2.4g93.9g13.4g0g
Vesi218g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker185g723kcal0.1g179.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12876kcal180.6g1793.8g682.4g14.4g
Valittu annoskoko2500g6438kcal90.3g896.9g341.2g7.2g
Annoskoko puolitettuna1250g3219kcal45.2g448.5g170.6g3.6g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734