Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g471g1461kcal80.1g254.4g13.7g61.3g
Emmental, punaleima 17%330g957kcal112.1g0g56.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha660g1095kcal125.3g0g66g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g85g763kcal0g0g84.8g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g565g115kcal3.4g21.5g1.7g7.9g
Sipuli (kuorittu)52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 189g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g9g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka113g121kcal1.1g28.3g0g1.4g
Oregano, kuivattu 1.9g5.8kcal0.2g0.4g0.2g0.8g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9095kcal648.2g619.2g445.4g145.2g
Valittu annoskoko2500g4547kcal324.1g309.6g222.7g72.6g
Annoskoko puolitettuna1250g2274kcal162.1g154.8g111.4g36.3g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321157