Täydellinen kasvissosekeitto II

3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
1-2 kpl sipuleita
1 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 tl sokeria
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja pilkottu valkosipulinkynsi.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen ruokakerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi
oreganolla tai basilikalla.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Resepti on löydetty Kotikokista.

Kerroin 1,14

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g618g371kcal9.3g80.3g0.6g5.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g267g75kcal1.6g15.9g0.5g6.7g
Sipuli (kuorittu)205g55kcal2.7g9.8g0.4g3.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.3g8.7kcal0.7g1.4g0g0.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g10g90kcal0g0g10g0g
Vesi1003g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g93g112kcal2.3g5.6g8.4g1.4g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g292g175kcal2.9g13.1g11.7g1.7g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1813kcal39g262.2g63.2g38.2g
Valittu annoskoko2500g906kcal19.5g131.1g31.6g19.1g
Annoskoko puolitettuna1250g453kcal9.8g65.6g15.8g9.6g
Arvot/100g100g36kcal0.8g5.2g1.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322835