Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 702g195kcal8.3g28.5g1.4g14.7g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)260g83kcal4.4g11.9g0.3g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g98g94kcal4.1g16.7g0.2g4.8g
Chili paprika punainen28g11kcal0.6g2.5g0g0g
Persilja7g0.8kcal0.1g0.1g0g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.8g2.9kcal0.2g0.5g0g0.1g
Paprika, punainen140g36kcal1.3g6.5g0.6g2.8g
Kasvisliemikuutio, Knorr14g39kcal1.1g1.3g3.4g0.2g
Porkkana 210g69kcal1.3g11.7g0.4g5.4g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)21g40kcal0.1g9.5g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 842g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 140g42kcal1.3g7.2g0.3g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1246kcal46.6g196.2g13.6g64g
Valittu annoskoko2500g623kcal23.3g98.1g6.8g32g
Annoskoko puolitettuna1250g312kcal11.7g49.1g3.4g16g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990