Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 416g141kcal12.7g20.4g0.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa333g999kcal76.6g0g76.6g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 8.3g45kcal0.1g0.1g5g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g167g533kcal21.6g103.2g4.2g15g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)666g167kcal6.7g36.6g0g9.3g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)9g26kcal0.9g1.6g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g57kcal1.7g11.7g0.2g0.6g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 833g1894kcal158.2g0g141.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7766kcal559.6g354.4g459.4g51.6g
Valittu annoskoko2500g3883kcal279.8g177.2g229.7g25.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1941kcal139.9g88.6g114.9g12.9g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191