Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1031g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 69g207kcal0.1g50.9g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.4g12kcal1.5g1.4g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 756g2299kcal66.2g419g14.4g105.1g
Vehnäjauho puolikarkea 447g1533kcal45.5g312.8g5.4g15.6g
Auringonkukansiemen 172g1021kcal39.5g21.7g85.1g10.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10146kcal305.6g1611.6g210.2g262g
Valittu annoskoko2500g5073kcal152.8g805.8g105.1g131g
Annoskoko puolitettuna1250g2537kcal76.4g402.9g52.6g65.5g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525