Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 415g336kcal6.5g69.8g0.2g12.4g
Lanttu 207g60kcal2.1g9.5g0.6g3.7g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g498g473kcal99.6g0g8.5g0g
Sipuli (kuorittu)83g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g23g206kcal0g0g23.3g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g207g353kcal3.3g4.4g35.3g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g29g35kcal0.7g1.7g2.6g0.4g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g1037g259kcal9.3g42.5g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3488kcal245.2g263.8g152.8g35.8g
Valittu annoskoko2500g1744kcal122.6g131.9g76.4g17.9g
Annoskoko puolitettuna1250g872kcal61.3g66g38.2g9g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326543