Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 975g1306kcal103.7g20.2g90.3g2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl24g219kcal0g0g24.4g0g
Sipuli (kuorittu)195g53kcal2.5g9.4g0.4g3.3g
Vehnäjauho puolikarkea 68g234kcal7g47.8g0.8g2.4g
Vesi, vesijohtovesi 731g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g487g146kcal4.9g29.2g1g0g
Valkosipuli 20g21kcal1.5g3.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3958kcal239.2g219.6g234g16.2g
Valittu annoskoko2500g1979kcal119.6g109.8g117g8.1g
Annoskoko puolitettuna1250g990kcal59.8g54.9g58.5g4.1g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329060