Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi422g1900kcal27.4g253.4g88.7g13.1g
Voi 85g613kcal1g0.3g68.7g0g
Vadelma 507g208kcal5.1g20.8g4.1g18.7g
Sokeri 135g549kcal0g135g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g169g431kcal10g5.4g40.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 169g558kcal3.4g5.1g59.1g0g
Liivatelehti, gelatiini845g2948kcal723g0g0.8g0g
Vesi169g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14411kcal1539.8g840g523.6g63.6g
Valittu annoskoko2500g7206kcal769.9g420g261.8g31.8g
Annoskoko puolitettuna1250g3603kcal385g210g130.9g15.9g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329584