Kasvissosekeitto ala Tuula

Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 459 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Palsternakka 272g173kcal1.4g32.1g1.1g12.2g
Peruna, vanha, kuorittu 306g233kcal5.8g47.5g0.6g3.1g
Porkkana 170g56kcal1.1g9.5g0.3g4.3g
Juuriselleri 136g43kcal1.7g6.3g0.3g4.2g
Sipuli 116g35kcal1.4g5.6g0.2g2g
Vesi, vesijohtovesi 1021g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g136g354kcal4.1g6.1g36.7g0.7g
Piparjuuri, annos 10g170g63kcal7.7g18.7g0.5g12.8g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g170g204kcal3.9g8.2g17g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2324kcal54.4g268.6g113.4g78.6g
Valittu annoskoko2500g1162kcal27.2g134.3g56.7g39.3g
Annoskoko puolitettuna1250g581kcal13.6g67.2g28.4g19.7g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.4g2.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331767