Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g850g400kcal26.4g34g17g0g
Siirappi 357g1077kcal0.4g264.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 140g427kcal12.3g77.7g2.7g19.5g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g166g580kcal22.4g108.8g4.8g9.1g
Vehnäjauho puolikarkea 553g1897kcal56.3g386.9g6.6g19.3g
Hiiva, 50g85g52kcal11.1g0.9g0.3g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)204g774kcal23.9g157.1g4.5g29.2g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)128g325kcal21.2g43.5g7.8g38.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11061kcal348g2147g87.4g230.8g
Valittu annoskoko2500g5531kcal174g1073.5g43.7g115.4g
Annoskoko puolitettuna1250g2765kcal87g536.8g21.9g57.7g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183