Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g1033g3203kcal25.8g774.8g5.2g77.5g
Maito, Kevyt620g285kcal19.8g29.8g9.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g413g116kcal2.5g24.6g0.8g10.3g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g52g250kcal12.7g17.2g14.9g14.7g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g310g232kcal15.5g37.2g1.5g216.9g
Voi 58g420kcal0.7g0.2g47g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9010kcal154g1767.6g157.4g638.8g
Valittu annoskoko2500g4505kcal77g883.8g78.7g319.4g
Annoskoko puolitettuna1250g2253kcal38.5g441.9g39.4g159.7g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.4g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488