Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g584g181kcal5.3g42.1g0.8g0g
Peruna, keskikokoinen 60g260g156kcal3.9g33.8g0.3g2.3g
Sipuli (kuorittu)130g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Oliiviöljy 35g310kcal0g0g35.1g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g36g44kcal0.9g2.2g3.3g0.5g
Valkoviinietikka (Rajamäen)20g3.9kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g3.9g8.3kcal0.4g1g0.3g1.4g
Mustapippuri, annos 1g1.3g3kcal0.1g0.5g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g130g338kcal19.5g0.3g28.6g0g
Vesi1298g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2157kcal63.6g174.8g137.4g12.8g
Valittu annoskoko2500g1078kcal31.8g87.4g68.7g6.4g
Annoskoko puolitettuna1250g539kcal15.9g43.7g34.4g3.2g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850