Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1150g1909kcal218.5g0g115g0g
Sipuli (kuorittu)460g124kcal6g22.1g0.9g7.8g
Minttu, tuore (-), annos 1g2.3g1kcal0.1g0.2g0g0.2g
Punaviini 460g324kcal1.4g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 138g197kcal17.2g0.4g14.1g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 127g1119kcal0g0g126.5g0g
Korppujauho 161g590kcal16.9g120.6g1.7g8.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8527kcal520.2g288.4g516.4g33g
Valittu annoskoko2500g4263kcal260.1g144.2g258.2g16.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2132kcal130.1g72.1g129.1g8.3g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=342489