Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen321g106kcal10.6g15.7g0g0g
Hiiva 27g20kcal3.5g0.3g0.1g1.8g
Sokeri 228g924kcal0g227.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.4g17kcal0.6g3.2g0.4g1.5g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 177g252kcal22.1g0.5g18.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 557g1910kcal56.7g389.7g6.7g19.5g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g80g578kcal0.8g0.8g64.2g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)321g610kcal1.3g147.8g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki535g300kcal45.5g26.8g1.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu214g129kcal2.1g9.6g8.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton32g6.7kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9704kcal286.6g1644.4g198.4g45.6g
Valittu annoskoko2500g4852kcal143.3g822.2g99.2g22.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2426kcal71.7g411.1g49.6g11.4g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817