Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%361g578kcal9.8g9.8g54.2g0g
Poronkäristys (Kylmänen)405g546kcal80.9g0.4g24.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g36g264kcal0.4g0.4g28.9g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g202g51kcal2g9.9g0.4g5.1g
Peruna, keskikokoinen 60g578g347kcal8.7g75.1g0.6g5.2g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto181g506kcal34.3g0g39.7g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g15g38kcal1.9g0.3g3.2g0.1g
Vesi723g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4657kcal276g191.8g302.6g20.8g
Valittu annoskoko2500g2329kcal138g95.9g151.3g10.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1164kcal69g48g75.7g5.2g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763