Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g533g826kcal74.6g13.3g53.3g1.1g
Peruna, vanha, kuorittu 381g290kcal7.2g59g0.8g3.8g
Porkkana, tuore274g77kcal1.6g15.4g0.5g6.9g
Selleri, annos 50g38g5.3kcal0.4g1.1g0g0g
Lanttu 76g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Palsternakka 11g7.3kcal0.1g1.3g0g0.5g
Purjosipuli 7.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Persilja 15g4.2kcal0.2g0.2g0g1.2g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g21g19kcal0.6g0.7g1.5g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 1142g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4999g2505kcal171.2g189.4g112.6g30.4g
Valittu annoskoko2500g1253kcal85.6g94.7g56.3g15.2g
Annoskoko puolitettuna1250g626kcal42.8g47.4g28.2g7.6g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915