PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 288g122kcal28.3g1.2g0.3g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g451g181kcal20.3g24.8g0.5g4.5g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g550g385kcal66g22g2.8g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g440g172kcal1.8g29.9g2.2g11.4g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss330g113kcal3.3g13.5g2.6g12.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen440g145kcal14.5g21.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2235kcal268.4g226g16.8g56.2g
Valittu annoskoko2500g1118kcal134.2g113g8.4g28.1g
Annoskoko puolitettuna1250g559kcal67.1g56.5g4.2g14.1g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209