Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali608g128kcal7.3g20.7g1.2g12.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g608g170kcal3.6g36.2g1.2g15.2g
Sipuli (kuorittu)243g66kcal3.2g11.7g0.5g4.1g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Inkivääri, tuore, silputtu10g7.8kcal0.2g1.7g0.1g0.2g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g7.3g17kcal0.8g2.8g0.2g0g
Vesi973g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g24g214kcal0g0g24.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1237kcal32.6g151g55.2g65.2g
Valittu annoskoko2500g619kcal16.3g75.5g27.6g32.6g
Annoskoko puolitettuna1250g309kcal8.2g37.8g13.8g16.3g
Arvot/100g100g25kcal0.7g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=360174