Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 688g894kcal145.3g0g34.4g0g
Vesi1375g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g83g23kcal0.5g4.9g0.2g2.1g
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g39g35kcal1.2g1.3g2.7g0.3g
Suola, annos 3g4.1g0kcal0g0g0g0g
Voi 10g70kcal0.1g0g7.8g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 227g97kcal0.9g9.3g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g6.9g16kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2306kcal297.8g37.6g90.4g7.2g
Valittu annoskoko2500g1153kcal148.9g18.8g45.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna1250g576kcal74.5g9.4g22.6g1.8g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291