Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)429g1502kcal60.1g240.3g29.6g47.2g
Vehnäjauho puolikarkea 209g718kcal21.3g146.5g2.5g7.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 59g179kcal5.2g32.7g1.1g8.2g
Flora margariini 60, annos 10g107g579kcal0.2g0.3g64.4g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 215g64kcal6.2g7.7g0.2g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu129g162kcal14.2g0.4g11.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g11g33kcal1.2g6.4g0.8g3g
Fariinisokeri215g871kcal0g214.4g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)429g279kcal13.7g20.6g15g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g129g183kcal16.1g0.4g13.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g107g310kcal1.3g60.1g0g42.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g17g69kcal0g17g0g0g
Raparperi 429g145kcal3g23.6g0.4g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10243kcal286.6g1552.2g277.8g229.4g
Valittu annoskoko2500g5122kcal143.3g776.1g138.9g114.7g
Annoskoko puolitettuna1250g2561kcal71.7g388.1g69.5g57.4g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219