Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 873g158kcal4.9g21.8g3.5g6.1g
Purjosipuli 291g67kcal5.3g7g0.6g6.1g
Voi 20g148kcal0.2g0.1g16.6g0g
Vesi1164g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow3.6g10kcal0.4g0.4g0.7g0.1g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour73g218kcal2.5g3.1g21.8g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.9g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)73g116kcal2g2g10.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1438kcal31g69.8g108.2g26.2g
Valittu annoskoko2500g719kcal15.5g34.9g54.1g13.1g
Annoskoko puolitettuna1250g360kcal7.8g17.5g27.1g6.6g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367485