Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 903g163kcal5.1g22.6g3.6g6.3g
Oliiviöljy 63g559kcal0g0g63.2g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.5g0.3g2.4g
Herne 451g311kcal22.8g42.2g1.8g14g
Kuohukerma,valio,2dl451g1534kcal9g13.5g157.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 226g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton45g10kcal0.1g0.7g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g338g948kcal54.2g3.4g77.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7099kcal184.4g171.8g609.2g45.4g
Valittu annoskoko2500g3549kcal92.2g85.9g304.6g22.7g
Annoskoko puolitettuna1250g1775kcal46.1g43g152.3g11.4g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368327