Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1012g183kcal5.7g25.3g4g7.1g
Oliiviöljy 71g627kcal0g0g70.9g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.9g0.3g2.7g
Herne 506g349kcal25.6g47.4g2g15.7g
Ruokakerma Valio 5%506g304kcal6.1g14.2g25.3g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g380g380kcal68.3g0.8g11.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3739kcal213.6g183.2g227.8g51g
Valittu annoskoko2500g1870kcal106.8g91.6g113.9g25.5g
Annoskoko puolitettuna1250g935kcal53.4g45.8g57g12.8g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328