Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1024g244kcal18.4g22.3g3.1g23.3g
Vesi, vesijohtovesi 1024g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g10g10kcal0g2.1g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl205g731kcal4.1g6.1g77.8g0g
Valkopippuri 2g5.8kcal0.2g0.9g0g0.5g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa205g614kcal47.1g0g47.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g31g224kcal0.3g0.3g24.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3659kcal140.2g63.4g305.2g47.6g
Valittu annoskoko2500g1830kcal70.1g31.7g152.6g23.8g
Annoskoko puolitettuna1250g915kcal35.1g15.9g76.3g11.9g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130