Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 191g58kcal2.4g9.2g0.4g3.2g
Valkosipuli 10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Voi 10g69kcal0.1g0g7.8g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1908g345kcal10.7g47.7g7.6g13.4g
Vesi, vesijohtovesi 191g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g143g401kcal27.2g0g31.5g0g
Basilika, tuore 48g13kcal1.5g0.5g0.4g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1791kcal85.4g118g95.6g35.2g
Valittu annoskoko2500g895kcal42.7g59g47.8g17.6g
Annoskoko puolitettuna1250g448kcal21.4g29.5g23.9g8.8g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015