Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)456g251kcal24.6g12.3g11.4g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g759g2111kcal7.6g193.7g72.9g1.5g
Tomusokeri 1dl=60g46g182kcal0g45.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g97kcal0g24.1g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml152g32kcal12.3g0g0.5g0.2g
Kauradigestive (Semper), annos 8g608g2855kcal24.3g413.1g121.5g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 152g806kcal0.5g0.8g91.1g0g
Vadelma 304g125kcal3g12.5g2.4g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12919kcal144.6g1404.2g599.6g25.8g
Valittu annoskoko2500g6460kcal72.3g702.1g299.8g12.9g
Annoskoko puolitettuna1250g3230kcal36.2g351.1g149.9g6.5g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104