Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 351g440kcal38.6g0.9g31.6g0g
Sokeri 497g2015kcal0g496g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 342g1173kcal34.8g239.2g4.1g12g
Voi 117g847kcal1.4g0.5g95g0g
Maito,kevyt (valio) 100g175g81kcal5.6g8.4g2.6g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 234g309kcal6.1g7.5g28g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g234g136kcal21g11.7g0.5g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 526g187kcal0.8g37.4g0.5g10.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g12g43kcal0.4g9.3g0.4g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10511kcal219g1632.8g325.4g45.2g
Valittu annoskoko2500g5256kcal109.5g816.4g162.7g22.6g
Annoskoko puolitettuna1250g2628kcal54.8g408.2g81.4g11.3g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748