Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)213g58kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Valkosipuli 43g46kcal3.4g6.9g0.3g0.9g
Oliiviöljy 43g377kcal0g0g42.6g0g
Lehtikaali 426g170kcal14.7g17.3g2.6g8.5g
Kaali, valkokaali710g150kcal8.5g24.1g1.4g14.9g
Sitruunamehu, laimentamaton71g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g426g26kcal0.9g1.7g1.7g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g426g511kcal14.5g15.3g42.6g0g
Hasselpähkinä 142g915kcal20g4.8g86.6g24.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4533kcal130g162.8g356.4g105.8g
Valittu annoskoko2500g2267kcal65g81.4g178.2g52.9g
Annoskoko puolitettuna1250g1133kcal32.5g40.7g89.1g26.5g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380400