Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 487g371kcal9.1g75.4g1g4.9g
Porkkana 487g159kcal3g27.1g1g12.4g
Vesi649g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.9g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 20g172kcal0g0g19.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen325g107kcal10.7g15.9g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss325g172kcal18.5g17.2g1.6g10.1g
Arkirae (Valio), annos 100g162g114kcal19.5g5.7g1.6g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas37g116kcal3.7g23.1g0.9g6.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.9g5.1kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2431kcal129.8g330.4g51.2g68.4g
Valittu annoskoko2500g1215kcal64.9g165.2g25.6g34.2g
Annoskoko puolitettuna1250g608kcal32.5g82.6g12.8g17.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369