Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g396g653kcal79.1g0g37.6g0g
Peruna, vanha, kuorittu 668g508kcal12.6g103.5g1.3g6.7g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g445g89kcal4.5g13.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 989g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2545kcal192.4g233.8g82.8g13.4g
Valittu annoskoko2500g1272kcal96.2g116.9g41.4g6.7g
Annoskoko puolitettuna1250g636kcal48.1g58.5g20.7g3.4g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381506