Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g25g26kcal1.9g4g0.1g0.5g
Basilika, tuore 35g10kcal1.1g0.4g0.3g0.6g
Parmesan formaggio da pasta117g534kcal46.8g0g38.6g0g
Auringonkukansiemen 117g694kcal26.9g14.7g57.9g7g
Oliiviöljy 210g1860kcal0g0g210.4g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty1052g1473kcal54.3g294.1g7.2g35.8g
Broileri, rintafilee, nahaton 935g1002kcal216g0g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11209kcal694.6g628.2g657.2g89g
Valittu annoskoko2500g5604kcal347.3g314.1g328.6g44.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2802kcal173.7g157.1g164.3g22.3g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383217