Pehmeät tacot

Pehmeät tacot

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum) vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.

Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi.

Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli.

Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.

Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 939g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g34g124kcal15.5g13.8g2.1g0g
Rypsiöljy 88g775kcal0g0g87.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1424g4885kcal145.1g996.6g17.1g49.8g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11567kcal321.2g2020.8g213.6g99.6g
Valittu annoskoko2500g5783kcal160.6g1010.4g106.8g49.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2892kcal80.3g505.2g53.4g24.9g
Arvot/100g100g231kcal6.4g40.4g4.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387189