Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen994g328kcal32.8g48.7g0g0g
Vesi239g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)119g32kcal1.6g5.7g0.2g2g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g248g199kcal3.7g16.6g12.4g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 894g681kcal16.8g138.6g1.8g8.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2479kcal109.8g419.2g28.8g21.8g
Valittu annoskoko2500g1240kcal54.9g209.6g14.4g10.9g
Annoskoko puolitettuna1250g620kcal27.5g104.8g7.2g5.5g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324