Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen465g154kcal15.4g22.8g0g0g
Vesi116g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.8g18kcal0.6g3.5g0.4g1.6g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)64g141kcal8.4g0.3g11.9g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki582g326kcal49.4g29.1g1.2g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g582g1978kcal29.1g436.2g2.9g40.7g
Omena, ulkomainen, kuorittu 663g296kcal1.3g62.5g0.7g11.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5849kcal212.6g1109.2g34.4g110.6g
Valittu annoskoko2500g2924kcal106.3g554.6g17.2g55.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1462kcal53.2g277.3g8.6g27.7g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388273