Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 316g1083kcal32.2g221g3.8g11.1g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl316g1074kcal44.2g176.8g21.2g34.7g
Leivinjauhe 7.9g14kcal0.4g3g0g0g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)158g73kcal5.1g7.6g2.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka71g625kcal0g0g71g0g
Sipuli (kuorittu)158g43kcal2.1g7.6g0.3g2.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2.1g0.1g0.3g
Porkkana 395g129kcal2.4g21.9g0.8g10.1g
Palsternakka 237g151kcal1.2g27.9g0.9g10.7g
Sellerimuhennos 158g89kcal3.5g11.4g2.8g2.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka24g208kcal0g0g23.7g0g
Vesi474g0kcal0g0g0g0g
Timjami 1.6g4.5kcal0.1g0.4g0.1g0.6g
Oregano, kuivattu 1.6g4.8kcal0.2g0.3g0.2g0.7g
Suola, annos 3g7.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.6g4.4kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g158g466kcal52.1g2.1g26.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7961kcal289.4g965.4g308.4g148.2g
Valittu annoskoko2500g3981kcal144.7g482.7g154.2g74.1g
Annoskoko puolitettuna1250g1990kcal72.4g241.4g77.1g37.1g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388323