Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 1172g343kcal11g52.7g4.7g22.3g
Sipuli (kuorittu)345g93kcal4.5g16.5g0.7g5.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g258g72kcal1.6g15.4g0.5g6.5g
Persilja 8.6g2.4kcal0.1g0.1g0g0.7g
Minttu, tuore (-), annos 1g1.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Riisi tumma 207g722kcal14.5g148.9g4.8g8.3g
Oliiviöljy 155g1371kcal0g0g155.1g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)345g706kcal51.7g8.6g51.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.6g1.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6625kcal167g484.8g435g87.6g
Valittu annoskoko2500g3313kcal83.5g242.4g217.5g43.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1656kcal41.8g121.2g108.8g21.9g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=390211