Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen738g229kcal3g47.2g1.5g11.1g
Luumu kivetön, kuivattu 313g636kcal13.1g117.5g2.7g26.9g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala250g800kcal37.5g147.5g6.5g25g
Vehnäjauho puolikarkea 203g697kcal20.7g142.2g2.4g7.1g
Ruokasooda 28g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g100g600kcal24g6.6g54g0g
Ruokosokeri375g1529kcal0g374.6g0g0g
Neilikka, annos 4g6.3g23kcal0.2g5g0.2g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g6.3g22kcal0.6g3.6g0.4g0.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6.3g23kcal0.2g5g0.2g0g
Piimä AB Acidophilus Valio250g133kcal8g11.3g6.3g0g
Rypsiöljy 225g1990kcal0g0g225g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g13359kcal214.6g1721g598.4g141.8g
Valittu annoskoko2500g6680kcal107.3g860.5g299.2g70.9g
Annoskoko puolitettuna1250g3340kcal53.7g430.3g149.6g35.5g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082